top of page

Om oss

Om oss: Text
logga för print svenska.jpg

Skandinaviska Operan

Om föreningen

Skandinaviska Operan är grundad i tanken om att opera ska vara ett folkligt nöje och en plats för vår tids kreativa kompositörer och artister att ge uttryck för sina alster.

Med ett aktivt ställningstagande bort från den snorkighet och elitism som råder i många av dagens operahus för vi operan tillbaka till publiken och till kreatörerna.

Genom glädje, kreativitet, dramatik och gemenskap blåser vi liv i denna fantastiska men förlegade konstform och väcker ett slumrande nordvästra Skåne ur sin dvala.

Om oss: Biografi

Meet the team

Om oss: Text

Martin Lindau

Grundare, kompositör, operasångare

Tenoren och kompositören Martin Lindau började studera sång på Klippans gymnasium för Glenn Nilsson. Han studerade efter det bachelor på Ingesunds musikhögskola med examens år 2010 och senare även Masters i operasång på Giuseppe Verdi konservatoriet i Como, Italien.

Han har bland annat sjungit solist i Benjamin Brittens Saint Nicolas kantat i Italiensk tv. 

Till Skandinaviska Operan tillför han sina musikaliska kunskaper, lyriska talanger, ett ständigt driv och en rebellisk f* you attityd.

martin-lindau-original.png
Om oss: Biografi
Marie S.jpg

Marie Söderberg

Dirigent, körledare, art director

Marie Söderberg är Skandinaviska Operans konstnärliga ledare och dirigent. Med musikutbildningar i bl.a. dirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vid Ingesunds Musikhögskola utgör hennes kompetens en hörnsten i Skandinaviska Operans arbete.

Efter att ha träffats under en uppsättning av Sweeney todd var ett framtida samarbete mellan Martin och Marie ett måste. Detta mynnade ut i Skandinaviska Operan och en ambition att blåsa liv i  en genre såväl som bädda för nyskapande gällande både musik och framförande.


- Att musicera är för mig något väldigt fint, att tillsammans få mötas i musiken och ge uttryck för tonsättarens vision är mycket speciellt. I mötet mellan musik och människan, grupp och individ, har vi har möjlighet att skapa något faktiskt levande, kanske något rentav magiskt. 

Om oss: Biografi

Carl Falkenau

Kompositör & Arrangör

Carl Falkenau började studera musik redan som barn och fick sitt första officiella kompositionsuppdrag redan som 16-åring, då han fortfarande var student på Musikkonservatoriet i sin hemstad Falun. Han tog sedan sin examen vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm 2006.

Carl har alltid föredragit att se sig själv som en mångfacetterad tonsättare med ett stort intresse för såväl elektroniskt musikskapande som symfonisk instrumentation sedan mitten av tonåren.

Idag består hans verkkatalog av bland annat musik för 

utbildningsmedia, symfoniska arrangemang för diverse band och artister, samt skivreleaser med sitt alter ego The Grim - en mix av massivt orkestrerad filmmusik och industriell metal. Vid sidan om sitt komponerande jobbar Carl även som lärare i klassiskt pianospel på Kulturskolan Lund. 

carl f.jpg
Om oss: Biografi
bottom of page